Pages

Ads 468x60px

.

Thursday, 27 June 2013

Kenapa Saya suka pakai Tudung Ekspress.. ~~

Assalamualaikum semua..


Tetiba buat entry pasal tudung kan.. Bertudung adalah Wajib bagi perempuan muslim, semua sudah al-maklum kan.. Bertudung ekspress seperti di dalam pic di bawah ni..

Model-model tudung..
Mak, Opah, Me..-3 generation =)

Cik Intan memang memakai tudung ekspress, Ini sebab2 nya adalah:-

1. Mudah, Senang & Cepat.

2. Tak perlu Iron.

3. Tak perlu lipat tudung.

4. Kalau pakai tudung yang soft awning dan labuh boleh terus solat tak perlu pakai telekung.. Mudah kan.



tudung hitam ni soft awning dan ada lapik dagu ..~


wif mummy bershawl kitew..~


Ada kisah sikit, Semasa zaman sekolah menengah dulu kena lipat tudung dan WAJIB pin, tak pin kena denda, tapi kami (geng cik intan time sekolah) pakai pin time perhimpunan je..hehe   tetapi sekolah kami ada perhimpunan setiap hari k.. masalah jugak.. Time tu terpikir kan ke best kalau ada tudung yang tak perlu lipat dan terletak elok jer..

Maka tudung ekspress ni la jawapannya.. =)

Saya pun pakai juga tudung bawal, shawl tapi hanya bila ada keperluan seperti function,dinner,wedding etc  + time rajin je lah kan..=)

Walau apa pun tudung yang anda pakai pastikan labuh, menutup dada,tidak jarang k.. Yang penting adalah menutup aurat bukan nak berfashion hijabista dengan tudung sahaja.. Ingat yer semua.. =)

p/s- Biarlah kita kurang berfashion tetapi menutup aurat dengan sempurna..Sama-samalah kita =)

6 comments:

  1. Senang, cepat dan mudah.
    Kalau nak keluar depan-depan rumah, memang tudung ekspress jadi pilihan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..tapi saya tiap hari pun tudung ekspre.. hehe =)

      Delete
  2. intan pakai shawl comel le..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yna:jom la kita bershawl pasni..hehe =)

      Delete
  3. blog in...bru jmpa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik anon: erk sape ye ni..sila tinggalkan nama..hehe

      Delete