Pages

Ads 468x60px

.

Sunday, 27 May 2012

Would YOU Marry YOU??

Assalamualaikum semua..

Would YOU Marry YOU??
Tajuk pun macam confius sikit kan.. Ok, ambik ni dari FB Productive muslim. Sangat terkesan dengan soalan "would you marry you?"  ini. (Adakah anda mahu berkahwin dengan diri anda)..
Try ok!

"Take out a paper. Write down 10 good traits (faith, personality, etc) you want in your future spouse. Done?
Now look over this list and try to develop those traits in yourself!
That which you seek, build in YOURSELF first,

Insha' Allah. The same could be applied to married couples as well! How would you like your spouse to be?
Develop these qualities first and you will find a change developing in your spouse. Sometimes you gotta change yourself first if you want to change the world."

Ok, untuk gadis2 dan lelaki2 bujang di luar sana, mari kita cuba ini. Senaraikan 10 sifat, personaliti, perangai yang baik yang anda mahu dalam diri pasangan anda. SELESAI?


So, check balik ada ke sifat2 tu dalam diri anda. Kalau ada bagus alhamdulillah..kalau tak, tunggu apa lagi siapkan dirimu dengan sifat-sifat baik itu. Insya-Allah kita akna mendapat pasangan yang baik nanti. Ameen.




Tips dapat pasangan baik-selalu berdoa mintak jodoh yang baik. even kalau nampak seseorang yang punya akhlak baik dan kita rasa berkesan dengan akhlaknya, terus berdoa waktu itu-"Ya Allah, berikan aku jodoh yang baik sepertinya". 

Moga kita mendapat pasangan yang baik & sepadan dengan kita. Ameen..

2 comments: